Wylęgarnia miętko galopującego zła [Polski Chat v. 8]

Discussion in other languages - Deutsch • Español • Français • Italiano • Nederlands • Polski • Русский • Svenska • 日本語 • 中文

Re: Wylęgarnia miętko galopującego zła [Polski Chat v. 8]

Postby Shera » Mon May 11, 2015 8:02 pm

Wolv RPG niepodzielnie króluje, Nalu. Ale też miał gorszy czas. Reaktywacja Dragon Worldu też zniknęła, Axus Mundi kaputt, Wildland jest na granicy upadku. Draco Dormiens, takie potterowe, jeszcze jakoś wiedzie, ale nie ma nawet roku, jest jeszcze Hogwart Dreams i Magic Lullaby (chyba najbardziej dopracowane z tej trójki). Justice Leaguje PBF też zipie. Król Lew PBF i The Avengers jako tako, Emptiness ma chyba gorszy czas. O, Black Butler dycha. Raashtram i Death City o dziwo też. Shinjuregashi i Ninja Gaiden się trzymają, one są o Naruto.
Przejrzałam ponad 105 for, które aktywne były w 2014 i tyle znalazłam żywych. Z czego ciężko mi powiedzieć, że są wybitne. Raashtram może (ale ten wygląd boli) i Shinjuregashi? W resztę się nie wdrażałam aż tak.
Image

Resent me
Disagree with me
Loathe me
I don't care,
just make sure you respect me
Simple as that
Shera

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Fou » Mon May 11, 2015 8:21 pm

Zbyt wiele nowych for ostatnio powstaje? No chyba nie xD
Przez ostatnie kilka miesięcy nie powstało nic ciekawego. Same gunwniane za przeproszeniem pottery, narutery i ewentualnie jakieś świeżaki, które nie powinny nawet powstać, bo prezentują naprawdę niski poziom przy obecnych forach. Zwierzęcych nie biorę w ogóle pod uwagę, już mnie ani trochę nie jara gra wilkiem, smokiem, psem, myszą, mrówką, łotewa. Serku, pominęłaś 2 mocne fora, które się bardzo dobrze trzymają - Fairy Tail path magician i FT new generation (na tym drugim obecnie gram).
Co do Virusa - grałam, nawet robiłam im tam za sprzątaczkę we wszelkich listach, jak forum dopiero się rozwijało. Spectro? Grałam na samiutkim początku, ale teraz nie potrafiłabym się tam wkręcić.

Chciałabym stworzyć coś swojego, autorskiego, niebazującego na jakimś animcu, z własnymi wymyślonymi rasami. Tęsknię za takimi forami, gdzie można było dać coś od siebie i wymyślić własną rasę. Ja będę na coś takiego otwarta. Emptiness poleciłabym chyba tylko wrogowi - chociaż są tam moi dobrzy znajomi, to jednak forum ma niski poziom, tzn. przekleństwa na cb to chleb powszedni, zero kultury, no i sama gejoza na całym forum (tak to jest jak adminami są yaoistki).
Fou

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Hideś » Mon May 11, 2015 8:42 pm

Ja poza forami hetaliowymi siedzę jeszcze tylko aby na forum o rozgrywkach Rabbit Doubt. Ktoś kojarzy mangę? Rozgrywki są bazowane na podobno popularnej grze mafia i polegają na rozmowie by odnaleźć wilka/wilki.
𝐓𝐇𝐄 𝐌𝐎𝐒𝐓 𝐀𝐌𝐀𝐙𝐈𝐍𝐆 𝐃𝐈𝐒𝐂𝐎𝐕𝐄𝐑𝐘 𝐈𝐒
Image
━━━━━━━━━━━━━━━━━━
𝐀𝐍𝐃 𝐈𝐅 𝐖𝐄 𝐂𝐀𝐍 𝐇𝐎𝐋𝐃 𝐎𝐍𝐓𝐎 𝐓𝐇𝐀𝐓❟
━━━━━━━━━━━━━━━━━━
░░░░░░░░░░░
━━━━━━━━━━━
Image
┏───────────────┓
┖───────────────┚
━━ 𝐉𝐔𝐒𝐓 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 ━━
░░░░░░░░░░░
━━━━━━━━━━━━
◂𝐖𝐄 𝐂𝐀𝐍 𝐋𝐈𝐕𝐄▸
Image
Image
Image
Image
░░░░░░░░░░░░░░░
━━━━━━━━━ 𝐎𝐔𝐑 𝐋𝐈𝐕𝐄𝐒
Image..Image
𝐎𝐅 𝐅𝐄𝐀𝐑 ━━━━━━━━━━
Hideś

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Shera » Mon May 11, 2015 9:14 pm

Znam mangę, Hide. I forum prawdopodobnie też, ale zgubiłam adres.

Właśnie o te o niskim poziomie mi chodzi, Fou. Nie wspominając, że masa "autorskich, ze świeżym spojrzeniem na świat" też padła. Na te dwa, co wymieniłaś, akurat nie trafiłam. Zwyczajnie uważam, że ludzie zamiast dopracować coś i jakoś większą ekipą się zebrać, by stworzyć świetny świat, robią małe - za przeproszeniem - wypierdki, które do niczego się nie nadają :E A nawet, jak stworzą dobre forum, nie potrafią go poprowadzić, brak atmosfery czy despotyzm i również upada.
Image

Resent me
Disagree with me
Loathe me
I don't care,
Simple as that
Shera

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Hideś » Mon May 11, 2015 9:17 pm

Shera, właściwe forum upadło z tego co mi mówili starzy gracze, w tej chwili działa wersja tymczasowa, na której rozgrywki są, a w czerwcu ma powstać wersja właściwa, którą będą już reklamować czukając userów. Jeśli chcesz to mogę Ci podrzucić na pw adres tego tymczasowego forum.
𝐓𝐇𝐄 𝐌𝐎𝐒𝐓 𝐀𝐌𝐀𝐙𝐈𝐍𝐆 𝐃𝐈𝐒𝐂𝐎𝐕𝐄𝐑𝐘 𝐈𝐒
Image
━━━━━━━━━━━━━━━━━━
𝐀𝐍𝐃 𝐈𝐅 𝐖𝐄 𝐂𝐀𝐍 𝐇𝐎𝐋𝐃 𝐎𝐍𝐓𝐎 𝐓𝐇𝐀𝐓❟
━━━━━━━━━━━━━━━━━━
░░░░░░░░░░░
━━━━━━━━━━━
Image
┏───────────────┓
┖───────────────┚
━━ 𝐉𝐔𝐒𝐓 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 ━━
░░░░░░░░░░░
━━━━━━━━━━━━
◂𝐖𝐄 𝐂𝐀𝐍 𝐋𝐈𝐕𝐄▸
Image
Image
Image
Image
░░░░░░░░░░░░░░░
━━━━━━━━━ 𝐎𝐔𝐑 𝐋𝐈𝐕𝐄𝐒
Image..Image
𝐎𝐅 𝐅𝐄𝐀𝐑 ━━━━━━━━━━
Hideś

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Lilelith » Tue May 12, 2015 4:32 am

Jeśli schodzimy na fora PBF to obecnie gram na jednym, zwierzaczkowym. Grałam na kilkunastu od dłuższego czasu. Kilka upadło, kilka się rozpadło, a jeszcze inne zostało zamknięte, a po ponownym otworzeniu już nie było tym samym, soł... I zostałam na jednym forum o tematyce Warrior Cats c: Zawsze grałam na tych zwierzęcych, bo coś nie widzi mi się granie człowiekiem. No raz albo dwa spróbowałam, ale po jakimś czasie po prostu tak bardzo mi się nie chciało, że nie dałam rady i grałam dalej na wilkach czy tam psach xD Może to dlatego, że jedno forum o KnB - z niską kulturą i zaangażowaniem innych ludzi, a drugie wyciągnięte z reala, nie fantasy :< A tam gdzie jest fantasy tam jestem i ja, ha! XD
I wracam powoli do pisania swoich własnych opowiadań, bo po prostu jakoś tak... Porzuciłam dwa dobre pomysły, bo skupiłam się na PBF'ach i jakoś tak od dłuższego czasu mam chęć kontynuacji, więc łaj not!

I żeby było śmieszniej ostatnio widziałam forumo o nazwie "lonewolfs". Taki człowiek bardzo zaniża poziom XD
.
.
.
.
.
.
.

- ̗̀ ̖́-
so kiss me on the mouth and set me free
» but; please don't bite «

Image
Lilelith

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Nala5 » Tue May 12, 2015 4:47 am

Shera wrote:Wolv RPG niepodzielnie króluje, Nalu. Ale też miał gorszy czas. Reaktywacja Dragon Worldu też zniknęła, Axus Mundi kaputt, Wildland jest na granicy upadku. Draco Dormiens, takie potterowe, jeszcze jakoś wiedzie, ale nie ma nawet roku, jest jeszcze Hogwart Dreams i Magic Lullaby (chyba najbardziej dopracowane z tej trójki). Justice Leaguje PBF też zipie. Król Lew PBF i The Avengers jako tako, Emptiness ma chyba gorszy czas. O, Black Butler dycha. Raashtram i Death City o dziwo też. Shinjuregashi i Ninja Gaiden się trzymają, one są o Naruto.
Przejrzałam ponad 105 for, które aktywne były w 2014 i tyle znalazłam żywych. Z czego ciężko mi powiedzieć, że są wybitne. Raashtram może (ale ten wygląd boli) i Shinjuregashi? W resztę się nie wdrażałam aż tak.

Wolv RPG zawsze było dla mnie... mocno słabe. I ze względu na super-duper wykoksane postaci i ze względu na niski poziom postów. Nie wiem jak teraz, ale nawet go nie wymieniałam, bo na moje oko - zawsze było słabe. Plus zawsze odrzucała mnie ich ohydna grafika i SZEROKIE jak choler forum (a to męczy oczy, oj męczy). Chociaż widzę, że przenieśli się na webplusa. Ale forum nadal diabelnie szerokie, fuj.
I, tak, nadal stoję przy swojej opinii sprzed x lat - Wolv RPG to dla mnie nie jest wilcze rpg. Za dużo w tym magii i nienaturalnych wyglądów postaci.

Jeśli chodzi o naprawdę realne i zwierzęce fora - jedyne na jakim obecnie siedzę (jedyne na jakim siedzę po 3 letniej przerwie, lelele) to właśnie Artemida (Warrior Cats) wymieniona przez Lilelith (no hej, Sójeczko x3).
Forum trzyma poziom, posty są długie, ludzie aktywni. Jedyny minus jest taki, że BRAKUJE WOLNYCH TEMATÓW i ktoś powinien to w końcu ogarnąć, ale już nawet Admini chyba powoli wypluwają się z wszelkich pomysłów xD
x x x
Wʜᴇʀᴇ'ᴅ ʏᴏᴜ ɢᴏ?
Wʜᴇʀᴇ's ʏᴏᴜʀ ʜᴏᴍᴇ?
Hᴏᴡ'ᴅ ʏᴏᴜ ᴇɴᴅ ᴜᴘ ᴀʟʟ ᴀʟᴏɴᴇ?

Image

~ A ʀ ᴛ ~ S ʜ ᴏ ᴘ ~
~ T ʀ ᴀ ᴅ ᴇ ~ T ʜ ʀ ᴇ ᴀ ᴅ ~
Nala5

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Shera » Tue May 12, 2015 5:37 am

Nie grałam na Wolvie, przyznam się. Zawsze to dla mnie było "OMG, co tu się dzieje, tysiąc osób online, 10 tysięcy obecnych przez 24h, co, jak gdzie, kiedy, po co, na co i dlaczego". Jawiło mi się po prostu jako bałagan, w który nie uda mi się wciągnąć.
Teraz sprawdziłam inne takie bałaganowe forum, którego za nic nie ogarniałam, ale tam grałam - Wilki94. I ono nadal jest. Ale nie mam już tam konta (a jeszcze pół roku temu miałam - chyba przenieśli się na inny serwer i kasowali konta sprzed 2010. Nie mają już kilku tysięcy zarejestrowanych).
Smoki Wolnych Stad to też nie jest jakiś staroć? Bezkresna Galaktyka, Płowy Kolec, Rudy, Spojrzenie Mroku, Widmowy Kolec, Wilczy Kolec.
Kreatywność userów nie zna granic, nazwijmy postać Spojrzenie Mroku... Bo kiedy patrzysz w otchłań, otchłań patrzy na Ciebie.

Jedyne kocie, na jakim grałam, to było dawno dawno Stray Cats czy jakoś tak. Chyba mi nie podeszła tematyka kotów, huh.
Image

Resent me
Disagree with me
Loathe me
I don't care,
Simple as that
Shera

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Pirit » Tue May 12, 2015 6:16 am

Fou wrote:Co do Virusa - grałam, nawet robiłam im tam za sprzątaczkę we wszelkich listach, jak forum dopiero się rozwijało.

Mrah, jako kto Fiołku? O:
*Tyle wychwyciła z tych wszystkich postów* ups. xD
Image
Don't try to approach me. I bite.
Pirit

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Fou » Tue May 12, 2015 7:51 pm

Piru, grałam na początku istnienia forum, więc wątpię, żebyś mnie znała :d
Miałam nick Jo. Taki zbok był, co się kleił do Liq i odgrywał z nią yuri. Kekekeke
Fou

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me