Discussion in other languages - Deutsch • Español • Français • Italiano • Nederlands • Polski • Русский • Svenska • 日本語 • 中文
by Fin-chan » Thu Sep 10, 2015 9:09 am
No to Gryffku
411 chapterów mangi i
203 odcinki anime oczekują na ciebie :p
Ja anime mam już skończone, zostały mi tylko speciale. A w mandze jestem na 93 chapterze.
Jedyne co może na początku człowieka znudzić to pierwsze odcinki, Szkolne Życie. Odcinki polegają głównie na tym że Tsuna musi zebrać członków swojej familii, chociaż sam wciąż się upiera że nie zostanie żadnym bossem mafii xD
Dopiero przy 19 odcinku, gdy pojawia się pierwszy wróg, fabuła nabiera tempa. Potem to już z górki
gawd! Mukuro, Xanxus i Byakuran <3No i info: anime kończy się wcześniej niż manga, dalej są jeszcze dwa arc'i (sagi chyba po polsku to będzie...)
Tak żeby zachęcić do serii:
fan-made trailer AMV 1 AMV 2 AMV 3 AMV 4 AMV 5*dobra, pięć wystarczy chyba xD*znalazłam jeszcze to <3
AMV 6wybacz xD
siódemka też mi podpasowała >.<
No dobra, przepraszam za
ósemkę... ;a;
-

Fin-chan
-
- My pets
- My items
- My wishlist
- My gallery
- My scenes
- My dressups
- Trade with me
by Fou » Thu Sep 10, 2015 7:57 pm
Fin-chan wrote:No to Gryffku
411 chapterów mangi i
203 odcinki anime oczekują na ciebie :p
Ja anime mam już skończone, zostały mi tylko speciale. A w mandze jestem na 93 chapterze.
Jedyne co może na początku człowieka znudzić to pierwsze odcinki, Szkolne Życie. Odcinki polegają głównie na tym że Tsuna musi zebrać członków swojej familii, chociaż sam wciąż się upiera że nie zostanie żadnym bossem mafii xD
Dopiero przy 19 odcinku, gdy pojawia się pierwszy wróg, fabuła nabiera tempa. Potem to już z górki
gawd! Mukuro, Xanxus i Byakuran <3No i info: anime kończy się wcześniej niż manga, dalej są jeszcze dwa arc'i (sagi chyba po polsku to będzie...)
Tak żeby zachęcić do serii:
fan-made trailer AMV 1 AMV 2 AMV 3 AMV 4 AMV 5*dobra, pięć wystarczy chyba xD*znalazłam jeszcze to <3
AMV 6wybacz xD
siódemka też mi podpasowała >.<
No dobra, przepraszam za
ósemkę... ;a;
AMV zazwyczaj zawierają spoilery, więc... Niefajne x;
-

Fou
-
- My pets
- My items
- My wishlist
- My gallery
- My scenes
- My dressups
- Trade with me
by done » Thu Sep 10, 2015 9:26 pm
Fou mi spoilery nie przeszkadzają. Nawet zachęcają do oglądania w wielu przypadkach. Chociaż anime pewnie i tak nie będę oglądać. Na chwile obecną czytam dwa komiksy. Oficjalny wydawany przez valve i jeden robiony przez jedną osobę na DA . ^ ^
Hideś nic a nic XD
19 odcinków na rozwinięcie akcji.. no faktycznie trochę im zeszło.
*obejrzała AMV*
Czyli z tego co widzę to w tym anime:
-ludzie demony/krowy walczą z ludźmi aniołami/krowami
-główny bohater z wyglądu przypomina mi kogoś z jakiegoś anime dla dzieci.. jajku kto to był.
Nie wiem czemu ale z twojego opisu spodziewałam sie czegoś innego. Czegoś bardziej przyziemnego z w większą liczbą pistoletów, kombinowania i skrytobójstwa.
-
done
-
- My pets
- My items
- My wishlist
- My gallery
- My scenes
- My dressups
- Trade with me
by done » Fri Sep 11, 2015 6:52 am
shounen od Shonen Jumpa
taa mów do mnie jeszcze. Mówisz do kompletnego laika który sie pyta ludzi o co chodzi z senpajami itp. Takie tłumaczenia naprawdę wiele mi nie mówią ^ ^"
Maja skrzydła? mają. Władają ogniem? ta. Mają rogi? też. Więc nie widzę różnicy. Ale skoro się nie zaprzeczyłaś, że to krowy to czy to oznacza że z tym trafiłam? Nie chyba jednak zostanę przy żołnierzu który zachwycał sie muszlą klozetowa umieszczona w celi... i potem korzystał z niej przy wszystkich nago.... Wiesz co? Chyba jednak to co czy czytasz jest normalniejsze.
Co do piesków to mam takie na wymianę z tych co szukasz.

-
done
-
- My pets
- My items
- My wishlist
- My gallery
- My scenes
- My dressups
- Trade with me
by Fin-chan » Fri Sep 11, 2015 7:30 am
shounen to taka przygodówka z super mocami, jak Naruto czy Bleach. Shounen Jump to magazyn i wydawnictwo, to oni właśnie wydają Naruto, Bleach itp.
Bo krową nazywają tego małego, co chodzi w ciuchach w łaty. Dokładnie to 'Głupia krowa' rogi ma doczepiane, jeśli już
To nie tyle zwykły ogień co Płomień Ostatniej Woli, nim może posługiwać się tylko główny bohater, poprzedni bossowie Vongoli i chłopak imieniem Basil, uczeń jego ojca... Zresztą, nie będę się rozpisywać bo i tak tego się nie zrozumie dopóki nie wyciągnie się tego z fabuły. *albo z erpegów, jak ja*
Dodam jeszcze że są tam Arcobaleno, dzieci pracujące dla mafii *ale żeby nie spoilerować, to nie powiem co z nimi jest nie tak xD*
Reborn, ten płatny zabójca, jest jednym z nich.
Wyślij mi z nimi trejda, do nie wiem gdzie ty je masz xd
-

Fin-chan
-
- My pets
- My items
- My wishlist
- My gallery
- My scenes
- My dressups
- Trade with me
by done » Fri Sep 11, 2015 9:55 am
Fin mam je w zwierzakach bez grupy. Wysłała bym do ciebie trade w wymianach nie masz piesków z tego miesiąca a wolała bym zamienić je na te których nie posiadam ^ ^".
Wyglądają jak zwykłe płomienie ale dobra wierze ze są niezwykłe. Tak samo jak Australium to nie złoto chociaz jest identyczne (od złota rożni go to, że w schemacie pierwiastek austraium ma wymalowanego kangura w jądrze ).
Nie wiem czy to zacznę czytać bo jakos nie przepadam za takimi klimatami. ^ ^
-
done
-
- My pets
- My items
- My wishlist
- My gallery
- My scenes
- My dressups
- Trade with me
by 5404 » Fri Sep 11, 2015 12:44 pm
shounen to taka przygodówka z super mocami, jak Naruto czy Bleach.
Shounen to dosłownie oznacza chłopaków - czyli jako gatunek: mangę/animę dla chłopaków, niekoniecznie z super mocami (ale jak inaczej wymyślić coś, co będzie oryginalne i zachęci ich do oglądania?).
Nie pomylić z shounen-ai czyli 'chłopięcą miłością'.
Shojo to dosłownie dziewczyny, więc ten gatunek to przeważnie romansidła i podobne. Mahou to magia, więc mahou shojo to będą magiczne dziewczynki. No i jest też oczywiście shoujo-ai.
Itd., itp.
-

5404
-
- My pets
- My items
- My wishlist
- My gallery
- My scenes
- My dressups
- Trade with me
-