Hrvatska *0*

Discussion in other languages - Deutsch • Español • Français • Italiano • Nederlands • Polski • Русский • Svenska • 日本語 • 中文

Re: Hrvatska *0*

Postby Stray Stranger » Tue Apr 28, 2020 7:47 am

aky-mala wrote:Pluća nemaju živčane završetke, pa ju fala bogu ne boli.... Teško joj je disat (tumor je zauzeo pola desnog plućnog krila), ali sa lijekovima koje dobiva joj je puno lakše.

Od kad je sve to krenulo, postala sam puno osjetljivija na ponašanje ljudi prema životinjama. Primjer: prije koji tjedan su bili jedni ljudi gledat pse za udomit. Imali su prije njemačkog ovcara koje je lovac pogodio u nogu.
(sad ide zanimljiv dio). Žena je izjavila da su ga oni odma htjeli uspavat, ali ih je veterinar nagovorio na operaciju jel je reko da psi sa 3 noge mogu normalno funkcionirat. (psima nije bitno kolko nogu imaju, oni se prigalode puno brže nego ljudi, imali smo popriličan broj pasa sa 3 noge i sasvim su normalno funkcioniralo, dapače, ljudi većinom nisu ni skuzili na prvu da pas ima 3 noge, pogotovo kad su bili pušteni na livadi). Žena je došla sa izjavom da joj je žao što su dali 2500 kn (sa popustom od skoro 50 %) za operaciju jel Pas nije još dugo poslje toga živio, dobio je epilepsiju i uginuo.

Ja sam do sad dala oko 4000 kn na nju, bez I kakvog popusta, dijagnoza joj uopće nije dobra i znam da neće još dugo biti tu. Isto je dobila epilepsiju zbog metastaze na mozgu i nije mi žao ni lipe koju sam dala.... Isto tako znam da ću dat još najmanje 2000 kn za nju. Jedino što mi je žao, je što nema tretmana koji bi zaustavio tumor, da ima, već bi odavno bio napravljen.... I onda mi netko dođe sa izjavom da mu je žao što je dao 2500 kn za psa... Svacam da nije svima pas na istom mjestu, ali živo biće je.... Smatram da barem zaslužuje minimum.....
Znam da ne dijele svi mišljenje samnom, ali nitko mi nemoze rec da pas nije živo biće i da nema osjećaje (čak i zlatna ribica može prepoznat svog vlasnika, a šta tek onda može pas)...

Potpuno se slazem

Moja je imala pijometriju materice nekoliko godina pre nego sto je uginula, i svaku paru bih dala da je spasim. Samo mi je bilo stalo da prezivi operaciju, o parama ni ne mislim. Ne mogu da zamislim zivot gde bi mi bilo zao sto sam potrosila pare da je veterinar spasi.

Drago mi je da se tvoja ne muci i da joj lekovi pomazu. Jedino je bitno da se ne muci.

Dr King of the Pamet wrote:daj ju uspavaj brate mili
ak jadna ima tak napadaje i vibe checkove i metastazira svuda na kraju ćeš imat kuglu malignih proliferativnih stanica neg psa mislim sry, al nemoj dat da ti netko muze pare i istovremeno daje lažnu nadu da će pas preživjet a očigledno neće
bzvz i ti sebe mučiš i psa isto

imaš živčane završetke svuda pajdo, možda ju ne boli u tom režnju pluća al ju sig boli negdje drugdje
mislim toliko anatomije znam hvala bogu

znam da ti je stalo do psa iznimno al nemoj bit sebična i naivna

uštedi pare

Mada sto kazes, ako je boli negde drugde stvarno mozda bolje uspavati je, ali ne zbog para, nego da se ne muci ako je u muci...

Mada keva moja ima druga veterinara koji cak i u toj situaciji ne moze da uspava psa, cak i ako mu je u opisu posla, tako da razumem i ako ne mozes to da uradis

Ipak otkud mi pa znamo jel bi kuce htelo da zivi sa bolom ili da mu skratimo muke

Ne znam uostalom, razumem oba postupka, najvaznije je olaksati psu koliko je god moguce na koji god nacin
Stray Stranger

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby aky-mala » Tue Apr 28, 2020 7:57 am

Rekla sam da neću dozvoli da se pati.
Nisam tolko naivna da mi prodaju maglu, bez brige. Dovoljno puta sam se susrela sa tumorima i takvim stvarima da znam šta mogu očekivati.
Kad vidim da joj se stanje pogoršava, tu stajem. Kao što rekoh, ja imam mogućnost ne dozvolit da pati. Terapija koju dobiva za sad funkcionira. Phenobarbiton je zaustavio napade, a kostikosteroidi joj omogućuju da puno lakše diše (uspoređujem sa stanjem prije terapije). Apetit joj je još super, veseli se.... Dokle got se nešto od toga ne promjeni, nemislim ju uspavat. Svatko od nas mora umrijeti jednom.... Razlika je kad I kako..... Nije isto umrijeti sa 20 godina i 90 godina.... S obzirom da sam svjesna da neću moć doživjet njezinu starost, želim provest što više (kvalitetnog) vremena sa njom. Ponekad jedan dan radi veliku razliku. Nije lako presudi nekom, nije lako odlučit kad netko prestaje živit. Znam da ljudima koji se nisu našli u takvoj situaciji teze razumjeti, i ne osuđujem. Iskreno, doživjela sam puno smrti u svom životu (životinjskih), ali pošto nisam bila tolko emocialno vezana za te životinje, logički sam ušla i izašla iz toga. Za nju sam emocialno vezana, i teško je odvojit emocije i logiku (iako ja npr, stavrno razumijem logički dio (zato me nitko nemoze preveslat za troškove))
aky-mala

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby min yoongi » Tue Apr 28, 2020 8:02 am

uspavat ili ne uspavat psa je jedno jako jako delikatno pitanje i jos ga se dodatno zakomplicira samom cinjenicon sta ti zapravo ne znas koliko pasa boli i boli li ga uopce jer ti se ne moze bas izjasnit. mozes predpostavit ali sve se to svodi na predpostavku jer tijela su cudna i ima i zivotinja i ljudi koji godinama i godinama, pa i cili zivot, zive sa nekakvom masom u tijelima koja im pritisce krucijalne tocke u tijelu ali se to toliko sporo razvija da im se tijelo akomodavalo na to i mozda do postmortem razudbe nisu ni znali da imaju npr masu na bubregu ili nekakav abnormalni polip na crijevima, lupan. na kraju krajeva to bi triba bit zajednicki dogovor izmedu veta i vlasnika ovisno o prognozi i slijedu bolesti, mada ima i onih koji ne zele postupit po vetovim prijedlozima i muce jadnog pasa danima tjednima mjesecima. uvik triba stavit na vagu tezinu bolesti i uspjesnost terapije. nije bas da znamo citavu anamnezu akyinog pasa pa da mozemo odma odlucivat uspavaj-ne uspavaj, a i @aky je rekla da situacija je zasad stabilna tako da jedino sta je sad pametno je razmazit je ko malu princezu and make her time on earth enjoyable

Image
╔═════════════════════╗

kate ◍ enfp ◍ she/they

taurus sun ◍ aquarius moon ◍ leo rising

neka sjaji noćas
put do tvoje luke
i daj mi svoje ruke
i pogledaj u sunce
u zalazak mi plovimo

╚═════════════════════╝
min yoongi

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby božemprosti » Tue Apr 28, 2020 8:11 am

ok kween
Image
božemprosti

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Stray Stranger » Tue Apr 28, 2020 8:16 am

min yoongi wrote:uspavat ili ne uspavat psa je jedno jako jako delikatno pitanje i jos ga se dodatno zakomplicira samom cinjenicon sta ti zapravo ne znas koliko pasa boli i boli li ga uopce jer ti se ne moze bas izjasnit. mozes predpostavit ali sve se to svodi na predpostavku jer tijela su cudna i ima i zivotinja i ljudi koji godinama i godinama, pa i cili zivot, zive sa nekakvom masom u tijelima koja im pritisce krucijalne tocke u tijelu ali se to toliko sporo razvija da im se tijelo akomodavalo na to i mozda do postmortem razudbe nisu ni znali da imaju npr masu na bubregu ili nekakav abnormalni polip na crijevima, lupan. na kraju krajeva to bi triba bit zajednicki dogovor izmedu veta i vlasnika ovisno o prognozi i slijedu bolesti, mada ima i onih koji ne zele postupit po vetovim prijedlozima i muce jadnog pasa danima tjednima mjesecima. uvik triba stavit na vagu tezinu bolesti i uspjesnost terapije. nije bas da znamo citavu anamnezu akyinog pasa pa da mozemo odma odlucivat uspavaj-ne uspavaj, a i @aky je rekla da situacija je zasad stabilna tako da jedino sta je sad pametno je razmazit je ko malu princezu and make her time on earth enjoyable

Jest u pravu si u potpunosti.
Stvarno je glupo da dajemo misljenja kad je nemoguce da znamo ono sto vet zna. I stvarno ako kaze da je za sad sve pod kontrolom nema potrebe da sad tu pricamo gluposti o tome da li bi trebalo ili ne bi trebalo uspavati psa.

Zato sam i htela da spomenem kevinog druga, ipak to nije laka odluka

Izvini ako je ispalo da i ja mislim da je moje misljenje bitni, vise hocu da pruzam podrsku a ne da delim saveye jer zaista nisam kvalifikovana za to a i da jesam, predpostavljam da ni vet ne bi mogao da sa sigurnoscu bilo sta da kaze dok ne vidi osa i ne uradi testove, a sto bi kad vec pas ide kod veta...

Drago mi je da jos moze da zivi, da jos radosti dozivi s tobom dokle moze.
Stray Stranger

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Dr. Mirtachu » Tue Apr 28, 2020 8:18 am

nitko:
modovi:
apsolutno nitko:
ja dok čitam ovo: https://youtu.be/adfRoZGpk5o
Image
mood: busy listening: Of The Night [Bastille] status: always lurking
ImageImageImage
Dr. Mirtachu

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby aky-mala » Tue Apr 28, 2020 8:22 am

Ovo je moja zver... (obje su moje, ali ova smeđa je the one in question).....

Ugl, za sad smo dobro.... Ima dana kad je malo lošije i dana kad je super.... :) iskorištavamo svaki trenutak koji imamo.... i bome se razmazila ko princeza... Više nece ni sjest ako nije komad piletine u pitanju xD
Attachments
received_2602676559955838.jpeg
received_2602676559955838.jpeg (39.14 KiB) Viewed 41 times
aky-mala

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me