*Plutonia* wrote:
Nemaš pojma koliko si i uljepšala dan!! Svi mi po cijele dane skaču po glavi kako je ultra lagano za upasti, kako tamo idu zadnji brukeri, tralala... Stvarno mi je puna kapa toga da ljudi pričaju o stvarima o kojima nemaju pojma. To što ti kažeš, možda je lako upasti, ali je teško završiti.
Oko same pripreme za maturu, jesi li se dugo spremala i je li ti to već duže vremena bio prvi izbor na listi fakulteta? (Mislim da trenutno prima 600 studenata)
Koja godina je na pravnom najteža?
Kakvi su ljudi? Profesori?
Preporučavas li ga? Je li taj faks ono što si imala u mislima? (Expactions vs reality)
Dobivaš li dovoljno sna? Hahahh
Hvala ekipica!!!
Pa ovako tih priprema za maturu se stvarno slabo sjecam, cini mi se da sam se za svaki predmet spremala tjedan ili dva s tim da engleski nisam nista. Izborni sam samo pisala psihologiju i imala sam ju 4, za nju sam ucila bice 2 tjedna u kombinaciji sa jos necim. A sta se tice izbora za faks, pravo mi nije uvijek bilo na prvom mjestu. Mislila sam upisat psihologiju pa sam shvatila da cu sa pravom moc vjv vise stvari i drago mi je da sam tako postupila jer sad znam da me kriminalna psihologija najvise zanima i htjela bi se sa tim bavit kasnije u zivotu.
Ja sam redovno druga godina i postoje mnoge polemike koja je godina najteza. Nekima je prva teza od druge nekima obratno, ali je nacelno uvrijezeno misljenje da je treca najteza haha ta se ujedno zove i rezajucom godinom. Prima se 600 studenata, ali se obicno popuni nesto malo vise od 500 mjesta, nakon prve god se ispise 100tinjak ljudi i taj broj kasnije takoder raste tako da petu godinu redovno zavrsi 40ak ljudi (ljudi se masovno na trecoj prebacuju na druge pravne fakultete po hrvatskoj).
Sta se tice profesora evo dosl ne znam odakle krenit haha.. jako je sareno. Imas sve od najludih psihasa ikad do najboljih koje necu nikad zaboravit. A za ljude i tu ima svasta, rekla bi da vecina nije moj dir, al uvik se da nac nesto. Moji su svi kontakti sta sam imala propali jer mi je faks vec godinu dana samo i iskljucivo online tako da i ne mogu bas previse tu rec. Ali evo nacelno svi su dosta kooperativni i dijelit ce sve materijale koje imaju sta nije prvo za pomislit.
I sad je li preporucam faks paa ne znam haha.. stvarno je dosta tezak i puno se zivaca izgubi, ali evo ja se nadam da ce na kraju bit vrijedan svog prozivljenog stresa. Moras prvo razmislit jesi li spremna ucit predmete i po par tisuca stranica i cesto se nosit sa najvecim degenericima od profesora. S druge strane neupitno je da ces akumulirat ogromno znanje, mozes se ubacit u mnoge aktivisticke grupe, sudjelovat u brojnim projektima koji te zanimaju evo mi smo kao studenti bas prosli mjesec napisali prijedlog zakona na temu osvetnicke bornografije (trebala sam ovako napisati da ne bi slucajno bannali haha) i uci ce u kazneni zakon amandmanom sljedece godine. All in all zasad me ide pa nisam toliko mizerna..