Hrvatska *0*

Discussion in other languages - Deutsch • Español • Français • Italiano • Nederlands • Polski • Русский • Svenska • 日本語 • 中文

Re: Hrvatska *0*

Postby aky-mala » Sun Apr 26, 2020 10:04 am

Dr King of the Pamet wrote:idk fam...lipicanac

Nop.... Frizijac.... Ne padam na bele konje xD nikad me nisu privlačili. Ja sam osoba za hladnokrvnjake :) the bigger the better xD druga opcija je shire ili clyside(kakogotsevecpise)

Dr. Mirtachu wrote:
aky-mala wrote:Šta bi?

mislim nez kak je tam bit radnik, ja sam bila na praksi i doslovno su nas tretirali ko smetala onak ak ne želiš učenike raskini ugovor sa školom kaj da ti radim... ja sam tjedan dana provela u nekom potkrovlju igrajući bejzbol od improviziranih lopti i palica :lol:

also radit u call centru je neš najgore, imam frendicu koja radi za jednu uglednu telekomunikacijsku firmu u zg i fakat ju tretiraju ko smeće, njima su ti ''niži radnici'' potrošna roba they really dont care about you, makar sad joj je ok jer može radit od doma al svaki dan čujem s kakvim ljudima ima posla and no thank you

Onda razumijem da ti se nije sviđalo xD ali... Moraš znati još par stvari. Praksu ne dogovaraju oni, praksu odgovara šef, oni su samo radnici. I često im praktikaniti I jesu više smetnja nego pomoć. Moraju pazit šta će vam dat da radite, jel morate radit nešto, oni imaju hrpu drugog posla koje vi nemozete radit (zbog sigurnosti), pored 180 pasa koje moraju očistit I nahranit, 30 stenaca koje treba sredit (živjela govna I stenci), 30 udomitelja koje trebaju ispitat, 20-30 ljudi koji dnevno dođu u ambulantu na cjepljenja I ostale pizdarije, kastracije koje moraju napravit, terapije za podjelit, još moraju I pazit na vas 10 koji ste tamo. Šta got da vam kažu da idete radit moraju potrošit barem pola sata da vam objasne i pokažu di I kako, a to šta su vam pokazali, oni naprave u 10 min..... Znači, potrošio je pola sata da vam pokaže, vama će trebat još minimalno pola sata da napravite to, a on je to mogao napravit sam u 10 min i ići radit nešto drugo. To je ko da u profesionalnu kuhinju u popularnom restoranu staviš djete od 10 godina... Mogu mu dat da guli mrkvu, trebat će im 20 min da mu objasne kako da ju oguli, njemu će trebat barem 10 min da ju oguli i iza toga će još oni popravljat tu oguljenu mrkvu, a oni sami ogule mrkvu u 3 min.... Primjera radi.

Iskreno, ni ja nevolim kad mi dođe netko novi, jel mi to samo oduzima vrijeme a tako i onako ću na kraju morat popravljat. Opet, znam da ako želim sa netko nauči, moram mu pokazat i objasnit...

Sto se call centra tiče- da radnici su potrošna roba, dođu i odu, i ne dira ih previše zašto. Ako ti prodaja nije dobra, dobis nogu, uvjek ima ljudi koji hoće radit....
Neznam šta je gore, prodat maglu ili "rješavat probleme". Većina ljudi koji zovu zbog problema osobu koja se javi smatraju krivcima za sve. Ako možeš podnjet svakodnevne napade od ljudi koji te zovu znog problema, be my guest. Ja nemogu. A te ljude nije briga što ti nemas nikakve veze sa time što njima tv ne radi, ono očekuju od tebe da to popravis odma. Isto tako nije ih briga što ti nemas veze sa plaćanjem, oni očekuju da im ti daš popust, da im storniras račun ovaj mjesec jel su oni bili na moru i nisu gledali tv, nije ih briga što si ti samo osoba iza slušalice sa osjećajima, ti si kriva za sve. I to će ti vrlo jasno dati na znanja. I naravno, nemojmo zaboravit da moraš biti pristojna i uljudna dok se oni deru preko tebe na telefon..... :)
aky-mala

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Stray Stranger » Sun Apr 26, 2020 10:08 am

Da jeste u pravu si
To sam cula od svih koji rade u call centrima
Stvarno treba imati zivaca sve to da istrpia
Pricala sam s jednom koja mi je rekla da je plakala provlacim h mesec dana na poslu
Tesko je :/
Idk zato i jeste nesto sto smatram da je last resort
Stray Stranger

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Dr. Mirtachu » Sun Apr 26, 2020 10:16 am

ma sve to meni jasno, neda mi se citirat cijela poruka ahahah zato sam i rekla ak nemreš to izvodit normalno dont do it chief kao stvarno nitko od nas od tih 5 dana nema nikakve koristi osim da eto mogu ljudima reć e bila sam u dumovcu, s tim da mi kad smo bili bio je drugi mjesec brijem, nitko u to vrijeme nije dolazio ujutro znači nama bi mogli dat sam da čistimo bokseve/šećemo pese al ni to nisu jer je padala kiša pa kao nisu bili uvjeti... oh well, nama je bilo zabavno na tavanu ahahahah

ni u zoološkom nam nije bilo neš prezabavno al bar smo radili neke stvari (grabljali lišće na minus deset goals) i više stvari vidli, a isto je bio 1./2. mjesec

imala sam negdje sliku pilića iz zoo al nemrem nać :c
HERE HE IS
Image
mood: busy listening: Of The Night [Bastille] status: always lurking
ImageImageImage
Dr. Mirtachu

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Stray Stranger » Sun Apr 26, 2020 10:27 am

Dr. Mirtachu wrote:ma sve to meni jasno, neda mi se citirat cijela poruka ahahah zato sam i rekla ak nemreš to izvodit normalno dont do it chief kao stvarno nitko od nas od tih 5 dana nema nikakve koristi osim da eto mogu ljudima reć e bila sam u dumovcu, s tim da mi kad smo bili bio je drugi mjesec brijem, nitko u to vrijeme nije dolazio ujutro znači nama bi mogli dat sam da čistimo bokseve/šećemo pese al ni to nisu jer je padala kiša pa kao nisu bili uvjeti... oh well, nama je bilo zabavno na tavanu ahahahah

ni u zoološkom nam nije bilo neš prezabavno al bar smo radili neke stvari (grabljali lišće na minus deset goals) i više stvari vidli, a isto je bio 1./2. mjesec

imala sam negdje sliku pilića iz zoo al nemrem nać :c
HERE HE IS
Image

HE IS BEAUTIFUL ❤️
Stray Stranger

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby aky-mala » Sun Apr 26, 2020 10:48 am

Mogli su, istina, ali...... Psi vole bjezat, i neki su postali stručnjaci u tome, vi ste novi, šansa da vam pobjegne dok ulazite u box- 90%. Psi mogu biti agresivni, pogotovo ako je netko novi na njihovom prostoru, vi ste novi i ulazite u njihov prostor, šansa da vas ugrize-90%. Pk- čista agresiva, neznam šta bi uopće mogli radit tamo. (xD) stenci- treba pazit na ovo, ono.... Ugl, pain in the ass I za njih, a kamoli za vas. Preko zime je hladno, treba pazit kako se šta radi sa vodom, treba pazit da se psi ne smoce, da se kućice ne smoce itd..... Znam da vjerovatno niste puno toga naučili, ali poanta je zapravo da dobit dojam kako je u azilu i to taj dio behind the scenes... Ista stvar je sa zoološkim.... Nećete puno naučit, jel se tu ipak radi o divljim životinjama, i sigurno vam neće dat da idete čistit tigrov kavez.... Poanta je da vidite šta se dešava iza svih tih kaveza... Di hrana stoji, šta tko jede, kakva je oprema, papitologija i sl....
aky-mala

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby aky-mala » Sun Apr 26, 2020 10:58 am

Trebala si vidjet moju praksu na farmi svinja na faksu..... Tjedan dana.... Šta sam naučila- kako je to kad svaki dan pereš kosu (obavezno tuširanje prije ulaska u farmu)
Kako je odvratno i s kuhano donje rublje( ništa iz vana nesije ući na farmu, uključujući donje rublje)
Kako popikat praščiće (to smo radili skoro cjelih tjedan dana, pohvataj cjelo leglo od 12 komada, podjeli po spolovima, popikaj željezo.)
Kolega je imao sreće pa je radio umjetno osjemenjivanje, a mene su stavili na kocenje, i jedino šta sam radila je hodala između dvije prostorije i pazila na 4 krmače koje su se kotile....
Bilo je zanimljivo, ali pola toga nam nisu pokazali, i baš mi je krivo radi toga..... Ali sam se zaljubila u jednog prasca.... Taj je bio OGROMAN *. *
Naravno da nismo smjeli imat mobitele, pa ga nisam mogla slikat, ali ako nije imao 400 kg, nije imao manje... To je najveci prasac kojeg sam u životu vidla.... XD
aky-mala

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby Dr. Mirtachu » Sun Apr 26, 2020 11:12 am

Štence su nam dali zadnji dan, bili su jadni prljavi dozla boga i ja sam na putu doma tak lepo smrdila da je cijeli zadnji dio 12ice bio prazan c:

Al najgora je štorija iza ove slike pilića al to nem ni pričala ahahahah
Nas nisu vodili na farme, osim u prvom srednje kod nekog tipa kaj ima konje al to smo sam išli kao vidjet staje i češljali smo kojneke

Def najbolja praksa je bila ambulanta i tokom škole i poslje staž
mood: busy listening: Of The Night [Bastille] status: always lurking
ImageImageImage
Dr. Mirtachu

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby aky-mala » Sun Apr 26, 2020 8:29 pm

Sad zamisli da si takva bila svaki dan.... Pranje vanjskih kaveza nije ništa bolje....
Nevolim stence, sa njima samo problemi.... Što zdravstveno, što sa udomiteljima....

Mogu si pretpostavit koja je priča.... (znam kako stvari funkcioniraju u zoološkom)

Ja sam išla na smjer koji se bazira na uzgoju i držanju domaćih životinja, pa su nam farme bila glavna praksa. Meni je jedino žao što nisam došla do ostalih praksi... Na farmi krava je bilo koma.... Bila tamo svega sat vremena..... Pogledala prostor, strojeve i to je to..... Koma....
Pcelarstvo je bilo zanimljivo, profesor je bio zakon (I imao svoje vlastite košnice).

Vjerujem da ti je ambulanta bila najbolja, jel tamo je najmanje zaposlenih, i mogu se posvetit praktikantu.... Protok ljudi je veći, i u većini slučajeva su različite dijagnoze (i imate veću interakciju sa životinjama xD)
aky-mala

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby božemprosti » Sun Apr 26, 2020 9:55 pm

A frizijskiiii
Apsolutno predivno
I mislio sam da ćeš to reći Al sam bubnio lipicanca jer nez...
Ja imam engleskog punokrvnjaka UvU
Image
božemprosti

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me

Postby neli. » Sun Apr 26, 2020 10:41 pm

Dr King of the Pamet wrote:
neli. wrote:Woah... ovaj razgovor je posljednje sta sam ocekivala da ce se desit na stranici koja se zove kokosji frape

Image
ovo sam ja pulling out receipts dok čitam ovaj tvoj post znači
kokošji frape ti je veća drama od sabora i vlade zajedno neli sit back i enjoy the ride
sad ćeš dobit long story short
ovako:
nas nekolicina smo kul i chill i družimo se čak irl
titoboo je neguj mo srbski u stvarnosti ali neironično i vjv pobjegla s laze lazarevića

Image
svaka devojka voli malo drame

Dr King of the Pamet wrote:ugl kak si ti fam?

a jucer me uhvati zelja da se sa svojim atrofiranim tijelom upustim u aktivnosti planinarenja pa sam se eto sada jedva probudila iz 12 satnog sna... kak si ti ii btw kako ces da te oslovljavam
Image
neli.

My pets
My items
My wishlist
My gallery
My scenes
My dressups
Trade with me