neli. wrote:Woah... ovaj razgovor je posljednje sta sam ocekivala da ce se desit na stranici koja se zove kokosji frape
Sve sam vam omogućio
neli. wrote:Woah... ovaj razgovor je posljednje sta sam ocekivala da ce se desit na stranici koja se zove kokosji frape
TooTiredToThink wrote:neli. wrote:Woah... ovaj razgovor je posljednje sta sam ocekivala da ce se desit na stranici koja se zove kokosji frape
Sorry
Im dumb
How is everyone today?
neli. wrote:TooTiredToThink wrote:neli. wrote:Woah... ovaj razgovor je posljednje sta sam ocekivala da ce se desit na stranici koja se zove kokosji frape
Sorry
Im dumb
How is everyone today?
For reals now nato apsolutno te ne poznajem i razumijem da se je nekad lakse otvoriti nekome na internetu... svakako popricaj s nekim iz obitelji ili kim bliskim puno ce ti bolje moc pomoc
aky-mala wrote:Znači, BRATE MILI! mozak mi se osušio dok sam pročitala sve to....
Dakle... A) mogla si pitat modove dali smiješ prebacit petove sa novog acc na stari, objasnit I'm situaciju i vjerujem da bi ti dali.
B) znači ajme meni.... Tebi treba ozbiljan razgovor i malo batina da se skupiš u cjelinu (no hard feelings)
Razmišljat prvo o sebi je znak da si živo bice. Svaka životinja na ovom planetu će prvo gledat sebe a tek onda druge. Uvjek si prvo ti i osobe koje su ti bliske a tek onda svi ostali. I to je sasvim normalno stanje i razmišljanje ŽIVOG ORGANIZMA. sad kad smo ustanovili da si živi organizam, idemo dalje.....
Depresija je osjećaj. Svatko od nas ga ima, svatko od nas ga je doživio, i doživit će ga još hrpu puta. On (osjećaj) se može javit bilo kad, ničim izazvan, ili sa vanjskim poticajem. Svaki čovjek zna kako je biti depresivan. Sa time smo zaključili da si ČOVJEK. (čestitam)
C) većini ljudi se lakše ispovjedi nekom koga ne poznaju jel ta osoba će to gledat objektivno, osobe koje te poznaju gledaju subjektivno. Isto tako osobe koje te ne poznaju ne znaju tvoju prošlost i samim time manja je vjerovatnost da će ti reći nešto što bi njima išlo u korist, što se nemoze uvjek reci za osobe koje te poznaju.
D) bitno ti je tuđe mišljenje i briga te za druge ljude. To je kod 99% ljudi tako. (onih 1% su mentalno nesposobni ili medicinski bolesni). Ljudi su društvena bića, to vučemo još od afričkih savana. U ljudima oko sebe tražimo utjehu, prihvaćanje, sigurnost,.... I to je NORMALNO.
E) svatko ima pravo na svoje mišljenje. Svatko ima pravo izrazito svoje mišljenje. Ono što nitko nema pravo je svoje mišljenje nametat drugima. Ako ti želiš svoju mačku puštat van, to je tvoje pravo, ti si odgovorna za život te mačke, ona je tvoje vlasništvo. Isto kao i auto, kuća ili nešto treće. Ti imaš apsolutno svako pravo ostavit otkljucan auto sa ključem u bravi usred grada i otići. Ali, moraš biti svjesna koju će posljedicu imat tvoji postupci. U ovom primjeru, postoji velika šansa da ti netko ukrade auto. Ili da ti mačku zgazi auto. Ako si ti spremna na posljedice, samo izvoli... Dali ću se ja složit da time ili ne, to je drugi par rukavica i ne vezan za ovu temu.
F) mi svi ti možemo reći da si normalna, možemo to reci da niti sebicna možemo ti reći šta got hoćeš, ako ćeš se ti osjećat bolje poslje toga.
Ovo što si ti napisala nije sebicnosti. Biti sebican je u svemu tražit samo svoju korist. Većina nas "malih ljudi" nikad nećemo trebat donosit odluke koje će se ticat velikog broja ljudi. (osim ako jednog dana netko od nas ne postane predsjednik ili nešto slično), prema tome....
Bila ti živa ili ne, to neće promjenit sudbinu tog 3% ljudi.
I da, po ovom šta si napisala, rekla bi da jesi depresivna (što ne znači da imaš kroničnu depresiju). Jel slično mišljenje sam imala i ja onih dana kad me uhvatila depresija i sve ostalo (ali ja sam imala teži slučaj sa željom samoranjavanja, i bila na terapiji).
(viđe, vratila mi se tekućina u mozak xD.)
Svatko je došao na zemlju sa nekim razlogom i svatko ima neku ulogu tu. Često tu ulogu neznamo niti ćemo saznat. Ali to nije ni bitno. Da nemamo ulogu na ovom svjetu, nebi ni bili tu. Nebi se rodili, nebi postajali.
aky-mala wrote:A što se mojih stajališta i brige za druge tiče...
Da se mene pita, ja bi pola svijeta maknula. Dvije-tri bombice na veće gradove u svijetu, i da vidis boljeg mjesta... Što ne znači da me nije briga za druge. Hrpu puta sam dala drugima, iako ni sama nisam imala.
Smatram da pola ljudi ne zaslužuje biti na ovom svjetu, pola ljudi ne zaslužuje imat djecu....
Ovisi dali gledam stvari sa globalne ili lokalne sredine. Činjenica je da je na svijetu previše ljudi, i iskreno, ne smeta me broj mrtvih od korone (sebican? Možda), jel znam da što ih više umre, manje će ih biti na zemlji. Isto tako, znam da ih je većina stara i kronično bolesna.
Sa druge strane, nebi htjela da moja mama, tata, brat, sestra,.... Dobije koronu... I opet, to sve je normalno za svako ljudsko biće. Neke osobe su malo više senzibilne pa se lakše stave u tuđe cipele, i više su osjećajni. Drugi pak nisu, i pogodi ih ono što se dešava njima ili u neposrednoj blizini.
Evo ti još jedan primjer..... Stalno slušamo o potresima.... I jedno šta je nama bitno je kolko je jak, i kolko je umrlih. Ostalo nam nije bitno. Vidimo na tv- u i to je to. Ali, kad je tu bio potres, bio je "smak svijeta". A taj potres zapravo uopće nije bio jak, niti razoran. 5.5 od 10 sec nije uopće strašno. Niti je bilo mrtvih (samo jedna osoba) niti je šteta prevelika (skoro cjeli grad je na mjestu). Ali nama je to bilo kao nešto najgore što se moglo desit ikad. A ovi u japanu nam se smiju.... Njima je 5.5 za dobro jutro. Ovi u americi nam se smiju, kad dođe uragan, cijele pokrajine odnese, a mi se žalimo na par popucalih zidova..... Ovi u Australiji nam se smiju, skoro pola kontinenta je izgorilo, a mi se borimo sa "malim" šumskim pozarom na moru svake sezone, i "ogromne" štete nastaju.....
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests